MENÜ

Tribalance
Fúziós Duó"A tánc a lélek rejtett nyelve."

Gulyás Éva Melinda:

Szeretettel üdvözlök Mindenkit!

Engedjék meg, hogy pár mondatban bemutatkozzak. Gulyás Éva Melinda vagyok. A zene gyermekkoromtól fontos szerepet játszott az életemben. Kilenc évesen kezdtem el zongorázni tanulni, akkor még az általános iskolában. Két évvel később már magán zeneiskolában folytattam tovább zenei tanulmányaimat. Hét évig zongoráztam és kettő évig ütőhangszeren tanultam. A hastánccal 2002-ben kezdtem el foglalkozni. Az első 4-5 év még tanár keze alatt zajlott, temérdek fellépéssel, majd egy öt fős csoporttal külön utakra tértünk, saját fellépésekkel. Önállóan képeztem magam/magunkat tovább. Közben megismerkedtem a hastánc különböző stílus-irányzataival. „Beleszerettem” a tánc törzsi, fúziós vonalába. Az önálló képzés ettől a ponttól már ennek szellemében zajlott (workshop-ok, hastánc-táborok, különböző neves táncosok oktató-filmjei). Egy kisbarátnőmnek (Kemény Tünde), miután eldöntötte, hogy szeretne megtanulni táncolni, és még ez a számomra is csodálatos irány-vonal is roppant megkapó volt számára, így első tanítványomként adtam át neki tudásomat a törzsi, fúziós vonalról. Két év elteltével megalakult a csoportunkon belül a Tribalance Fúziós Duónk. Mára már önállóvá váltunk.

Stílusunkra, táncunkra nagyon nagy hatással vannak: Anahata, Unmata/Amy Sigil, Tribal Tique, Sharon Kihara, Rachel Brice, Zoe Jakes, és még sokan mások.

2012-ben sikeresen elvégeztem Balla Tündénél, az Aziza Art Mozgásműhely Orientális folklór és show-hastáncoktató-képzését. A képzés során alkalmazott eljárásokkal elsajátítottam az orientálistánc oktatásához szükséges módszertani ismereteket és gyakorlati készségeket.

Szeretném Jász-Nagykun-Szolnok megye és környékén is megismertetni az embereket, nőket, gyerekeket a törzsi, fúziós hastánc stílussal. Ma Magyarországon még kevesen vagyunk ezen a vonalon, de annál nagyszerűbb táncosokat, oktatókat ismerhetünk meg egy-egy fesztiválon, versenyen akár Joós Juditnál, akár Virág Juditnál. Szeretném ezt az irányvonalat szélesebb körben terjeszteni.

 

Kemény Tünde:

 

Hírek

  • I. Szolnoki Törzsi HAFLA
    2013-11-21 10:10:53

    Egy fergeteges Haflá-nak lehettünk részesei. Minden fellépőnek és barátnak köszönjük, hogy színesítette a vasárnap délutánunkat. LILILILI

    Fellépőink voltak:

    Joós Judit és a Jamina Ghawazee, Debreceni Nelli, Pribojszki Csilla, Tribalance Fusion Duo, Tordai- Buresch Erika, Janku Alexandra Adrienn Éli, Domán Karolina, Mosaic al Medina, Simi Julish, Urban Ghawazze Tribal, Kölesné Vandra Évike és az Univerzum Lányai, Tóth Réka Anna, és Pápai Ferenc (darbuka)

Asztali nézet